Hoe laat je je haar sneller groeien?

Gezond haar: zo doe je dat

Het zal geen verrassing zijn dat gezond haar sneller groeit en minder snel afbreekt. De wetenschap heeft aangetoond dat haar gemiddeld met 1 centimeter per maand groeit. Toch groeien haren bij de ene persoon sneller dan bij de andere. Er zijn dus trucjes die je kunt toepassen om je haren sneller te laten groeien. Maar wist je dat je haargroei ook per seizoen kan verschillen? Zo groeit je haar in de zomer veel sneller dan in de winter. Daarnaast spelen je geslacht, je leeftijd en of je zwanger bent ook nog een rol in het tempo van je haargroei.
haren sneller laten groeien

Drie tips om je haar sneller te laten groeien

Veel vrouwen dromen van prachtige lange lokken. Wil jij ook zo graag een gezonde bos lang haar? Helaas is er nog geen middeltje uitgevonden om jou er als Rapunzel uit te laten zien. Toch zijn er wel wat dingen die jij kunt doen om je haar sneller te laten groeien. Wij van Hairstyling Chayenna geven je de tips!

Tip 1: Behandel je haar als gouddraad

Wanneer je haar ongezond is of als je het te hard borstelt dan breekt het snel af. Dit is een van de grootste redenen dat het mensen niet lukt om hun haar lang te laten groeien. Het is ontzettend belangrijk om je haar goed te verzorgen met de juiste producten. Kies voor een borstel van hoge kwaliteit en borstel je haar niet te vaak en te hard. Gebruik geen agressieve shampoo en gebruik je krul- en stijltang niet te vaak. Het is ook zeker niet goed om je haar te vaak te wassen, twee tot drie keer per week is voldoende.
Blog hoe laat je je haar sneller groeien

Tip 2: Wees lief voor je haar (en jezelf)

Verzorg je haar goed door regelmatig te genieten van een heerlijk haarmasker of van lekkere haarolie. Ook je voeding heeft invloed op je haargroei. Je haar heeft vooral baat bij vitamine B3, vitamine B8, ijzer en zink. Door regelmatig zalm, eieren, avocado, noten of rood fruit te eten zal je haar ook sneller gaan groeien! En laten we eerlijk zijn, we zouden allemaal wel wat vaker zalm willen eten toch?
Hoe laat je je haar sneller groeien? noten

Tip 3: Ga regelmatig naar de kapper

Het voelt misschien een beetje vreemd om je haar te laten knippen wanneer je het lang wilt laten groeien, toch is het verstandig om te doen. Door je dode puntjes regelmatig te laten verwijderen voorkom je dat je lange lokken steeds verder gaan splijten.