Tips om statisch haar te voorkomen

Zo voorkom je statisch haar

In de winter en de herfst gaan de temperaturen omlaag en krijgen we weer last van die vervelende statisch haren. Je kent het wel: je zet je muts af en je haren staan ineens overeind. Vervelend? Absoluut! Wij van Hairstyling Chayenna geven je daarom graag wat handige tips om statisch haar te voorkomen.

Hoe ontstaat statisch haar?

Haren worden statisch wanneer er een wrijving ontstaat tussen positief en negatief geladen deeltjes. Wanneer je haar te veel negatieve deeltjes heeft dan zal het overeind gaan staan. Vooral bij koudere temperaturen krijg je snel last van statisch haar, omdat je haar dan niet genoeg vocht binnenkrijgt. De koude lucht en de verwarming drogen je haren uit. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om statisch haar te voorkomen!

blog statisch haar

Tip 1: Gebruik een ionische haarborstel

Wat? Een ionische haarborstel? Dat klinkt high-tech en dat is het ook! Maar zo’n borstel doet echt wat hij beloofd. Zet het knopje om op de voorkant van de borstel en er gaat een lampje branden. Wanneer je deze borstel door je haar haalt verwijdert hij niet alleen de klitten, maar maakt hij ook je haren anti-statisch! Vind je zo’n borstel wat te duur? Spuit dan wat haarlak op een houten borstel met nylon- of varkenshaar, dat helpt ook.

Tip 2: Kies een voedende shampoo

Zoals we net al vertelden wordt vooral droog haar erg snel statisch. Zorg daarom dat je je haar goed hydrateert door vochtinbrengende shampoo en conditioner te gebruiken. Het is ook verstandig om je haar één keer per week te verwennen met een lekker haarmasker.

Tip 3: Droogtrommeldoekjes

De doekjes die je gebruikt om je kleding in de droger antistatisch te maken werken ook prima voor je haar! Wrijf een droogtrommeldoekje van de wortel tot aan de puntjes over je haren en je zult zien dat je kapsel meteen minder statisch wordt!

blog statisch haar

Tip 4: Was je haar niet te vaak

Je haar heeft de neiging om sneller uit te drogen wanneer je het vaker wast. Stel daarom je wasbeurt zo lang mogelijk uit, dan wordt je haar minder statisch. Extra pluspunt: niet douchen scheelt weer tijd in de ochtend.

Laat je haar verzorgen bij Hairstyling Chayenna

Wil jij ook in de winter graag prachtig verzorgd haar? Maak dan een afspraak bij Hairstyling Chayenna om je lokken heerlijk te laten verzorgen. Via het contactformulier hier op de website maak je snel en gemakkelijk een afspraak. Wij van Hairstyling Chayenna helpen je graag met jouw prachtige nieuwe kapsel!