Welke haarkleur past het best bij jouw huid?

Haarkleur en huidskleur gaan hand in hand

Heb jij wel eens per ongeluk je haarkleur in de verkeerde kleur geverfd? Dan weet je dat dat meteen te zien is omdat je huid er dan doffer uit gaat zien. Het is heel belangrijk dat je haarkleur en de kleur van je huid goed bij elkaar passen om jou te laten stralen. De juiste haarkleur bepaal je door te kijken naar de kleur van de huid.

Een koude ondertoon herken je aan een roze, olijfkleurige of blauwe ondertoon in de huid. Vaak heeft iemand met een koude ondertoon blauwe, grijze of donkerbruine ogen en van nature een asblonde, donkerbruine of zwarte haarkleur en de kleur van de aderen in de pols is blauw. Heb jij een koude ondertoon? Dan zullen de meeste roodtinten jou erg goed staan! Een rode haarkleur werkt namelijk prachtig samen met de rode of blauwe ondertoon van jouw huid. Ook donkere bruine kleuren met een blauwe of paarse ondertoon zullen jou prachtig staan. Let op dat je niet een te donkere kleur kiest, die kan jouw natuurlijke huidskleur gaan overheersen.

blog haarkleur

Haarkleuren voor een warme ondertoon

Heb jij een warme ondertoon? Deze is makkelijk te herkennen aan de roze, perzik, gouden of gele ondertonen in je huid. De natuurlijke haarkleur van een warm type is goudbruin, goudblond, oranje blond, hazelnoot bruin of zwart. Een warm type heeft licht- of donker bruine, groene of hazelkleurige ogen en de kleur van de aderen in de pols is groen. Ons advies bij een warme ondertoon is om te kiezen voor een warme tint in je haren. Ga voor een volle bruine kleur, warm rood, caramel, chestnut of chocoladebruin. Let op met koele haarkleuren, die zullen een saaie look bij jou creƫren.

blog haarkleur